piektdiena, 2008. gada 20. jūnijs

Nu tā jeb 1.kurss aiz muguras

Daudz kas sakrājies pa šo laiku- augstprātīgu notāru vēl augstprātīgākas runas un pusdebīli jociņi, plikpaurainu pasniedzēju smieklu lēkmes un pelēcīgos kostīmiņos ģērbtu pasniedzēju kritika. Bet tā ir tikai daļa no aizvedītā gada- ja nebūtu otras daļas, tad noteikti tagad neklabinātu pa nodzeltējušajiem klaviatūras taustiņiem... Interesanti cilvēki,jauniegūti draugi, perfekcionistiski koncerti, kur akustiskās ģitāras skaņas pārņem ikvienu mūzikas cienītāju līdzās savijas ar Fenderus strinkšķinošiem jauniešiem, koju pelēka istabiņa ar klusējošu jaunieti pretējā gultā- tas viss ir otrā pusē. Viennozīmīgi ir notikušas izmaiņas pelēkās vielas attīstības gaitā un vairāk tiek spiests uz profesionālo kretīnismu, tomēr cenšanās nepadodies apkārt valdošajām atlaidēm un veikalu pārbāztajiem skatlogiem ir attaisnojusi sevi. Ir arī vilšanās- jaunais The Kooks albūms (starp citu, tagad skan fonā) nav tik asprātīgs un emocionāli piesātināts kā debijas albūms, tomēr Luke Pritchard perfektā izruna neliek vilties, universitātē valda liels bardaks un katras savā katedrā jūtas kā viduslaiku vasalis, un Rīga nekad nebūs gatava. Tās ir divas pretējas puses, kas veido cilvēciskās attiecības un neliek iegrimt leiputrijas krāsinasjos sapņos.
Galvenā atziņa - nepadoties marginālijām un koncentrēties uz ko patiesi svarīgu,kas katram ir jāizdibina pašam, nevis jāmeklē interneta dzīlēs vai glancētu žurnālu lapusēs. Koncentrēties un tad jau rezultāts nebūs aiz kalniem.
Šodien tā pa īstam sākas mana vasara- ar malkas skaldīšanu un ģitāras atgādāšanu uz mājām(Krāslavu nevis Rīgu!!!). Rīgā sauli neredz, to nav iespējas izbaidīt, tur vienkārši notiek pastiprināta svīšana un aromātu nomācšu vielu pastiprināta lietošana. Lai kaut cik baudītu vasaras priekus īsts rīdziniek dodas uz Jūrmalu- pārbāzts vilciens, pārbāzta pludmale,pārbāzts vilciens.Šiki. Šeit- mājās- tas ir pavisam savādāk, šeit ir brīvība un garšiga zupa.Un ar to pietiek lai justos laimīgs.
Es pat nezīnu, ko īsti vēlējos uzrakstīt Jums ar šo eklektisko pieskaņu smaržojošo penteri, bet doma ir skaidra - izbaudiem mājas zupu kamēr var!

6 komentāri:

Anonīms teica...

bet vismaz Sigur Ros un Mofo jaunie albumi ir uz visiem 10! :)

Inga Pizāne teica...

1) Apsveicu ar 1. kursa pievarēšanu un vasaras sākšanos!

2) Hmmm, lai nu kā, "sviedru pielietā" Rīga tomēr ir arī lielo iespēju zeme, salīdzinot ar mazpilsētām. Te mēs sākam īstenot savu ceļu, vai ne? (nu vismaz redzēt tam virzienu)

3) Par zupu piekrītu, - nekā labāka un mājīgāka par mājas ZUPU nav un nebūs.

4) Lai radošais gars stāv Tev klāt! ;)

/InGa

Matiss teica...

bbaibai---> Par Sigur Ros ir dubults prieks,jo augusts solās būt Rīgā, bet Mofo es novēlu traukties ar Raketi neaizsniedzamās tālēs!

Matiss teica...

Ingai--> 1)liels paldies!
2)Atļaušos tev nepiekrist- tās visas ir savu laiku nodzīvojušas un uz kapa malas stāvošas klišejas. Nav svarīga vieta, ir svarīgs laiks ar īstajiem cilvēkiem.Un vēl viens svarīgs apstāklis ir internets- tas sašaurina
pasauli līdz optisko kabeļu apmēram... Nav laimīgas sakritības, ir tikai apzinātas rīcības sekas!
3) Tieši tagad atkal notiesāju kārtējo zupas šķīvi.Perfekti
4)Liels, liels paldies un radošu garu arī Tev :)

Inga Pizāne teica...

Paldies arī Tev ;)!

No vienas puses Tev piekrītu, ka pareizais laiks un vieta, kā arī cilvēki nosaka ļoti daudz, taču kā Tu izskaidrotu to, ka visi traucas uz Rīgu - mācīties, strādāt, dzīvot?

/InGa

Matiss teica...

Tas taču ir elementāri! 1)ja butu iespeja sanemt kvalitativu(pēc pirmā semestrs tas ir kļuvis ļoti stiepjams jēdziens) izglītibu kāda citā mazākā pilsēta es to ļoti labprāt darītu- piem. Igaunijā ir Tartu! 2) ja tu mācies,tad ļoti daudziem gribot negribot ir jāsāk strādāt un pelnit iztikai, lai sevi uzturētu un tas jau noved pie 3) ja tu mācies un strāda -tas nozīmē tu arī dzīvo tur.... apburtais loks